Inhoud

Chocoladeletters bestellen?

Chocoladeletters bestellen

Al voor Sinterklaas in Nederland aankomt kunt u uw chocoladeletters bestellen. U kunt tegenwoordig gewoon online uw chocoladeletters bestellen. Dat is wel zo gemakkelijk en snel. U vindt bij ons chocoladeletters in alle maten en uitvoeringen. Nieuw toegevoegd is de letter in roze chocolade. Deze Ruby chocolade is een heerlijke verrassing die nog maar pas ontdekt is.

Of u nu een kleine smulpaap bent of gaat voor onze MEGA chocoladeletter van 1 kilogram, u vindt ze allemaal in onze chocolade webshop. Prachtig gedecoreerd en heerlijk standaard. De keuze is aan u. Wilt u chocoladeletters versturen aan uw vrienden of personeel? Ook dat is mogelijk, eventueel met bijpassend gedicht.

Probeer ook eens een roomchocolade letter, zo heerlijk smeuïg en zacht in de mond.

Wist u dat u ook chocoladeletters bestellen kunt voor op een ander adres? Een geweldige manier om uw familie toch mee te laten delen in het feest wat Sinterklaas heet.

Hoe kunt u chocoladeletters bestellen?

Alle producten in onze chocoladewinkel zijn vers bereid, zo ook de chocoladeletters. Elke letter die u verstuurd wordt speciaal voor u gemaakt van de beste kwaliteit Biolands Biologische Fairtrade chocolade. Kies in de webshop welke letter u wilt bestellen. Maak daarna een keuze uit de soorten chocolade. Kies het formaat wat u verzenden wilt en vul in het vakje de gewenste letter(s) in.

U kunt meerdere letters tegelijkertijd invoeren als u allemaal gelijke letters wilt. Klik dan naast het nummer en vul het aantal in dat u wilt bestellen. Klik op de knop ‘in winkelmand’. Uw bestelling staat nu klaar voor betaling.

Heeft u een kortingsbon van een eerdere bestelling, dan kunt u hier de code invoeren. Door op de knop ‘doorgaan met afrekenen’ te klikken kunt u uw bestelling afrekenen met IDEAL, Paypal en ook met vooruitbetaling.

Chocoladeletters verzenden.

Omdat chocoladeletters het lekkerst zijn als ze heel aankomen verzenden wij uw bestelling met pakketpost. Postnl draagt zorg voor een snelle levering zodat u uw chocolade de volgende dag al thuis heeft bezorgd. Wij leveren al onze producten in Nederland en ook in België.

Vandaag gemakkelijk online besteld, morgen thuisbezorgd!

 

Al in oktober liggen de chocoladeletters in de winkel tegenwoordig.

Voor sommigen veel te vroeg, terwijl anderen blij zijn dat ze er zo wat langer van kunnen genieten. Wist u dat we gemiddeld 1,2 chocoladeletters eten in het seizoen? Dat zijn zo’n 19 miljoen chocoladeletters per jaar.

In onze traditie wordt al heel lang melding gemaakt van letters, alleen waren het vroeger broodletters. Op school leerden kinderen een letter te maken van brooddeeg, die ze dan in de pauze zelf mochten opeten.

Voor het eerst chocoladeletters bestellen.

Toen de prijs van chocolade begon te zakken, zo rond einde 19e eeuw, kwamen er steeds meer letters op de markt die van chocola gemaakt waren. Daar is de traditie van chocoladeletters bestellen dus eigenlijk begonnen.

Toen er in de jaren 40-45 tekort was aan grondstoffen, verdween ook de chocoladeletter van het toneel. Bekend zijn de verhalen waarbij de geallieerden aan het eind van de oorlog chocolade uitdeelden.

Het Sinterklaasfeest veranderde na de oorlog in een steeds groter familie gebeuren waarbij alles uit de kast werd getrokken. Kinderen mochten hun schoentje zetten en kregen allerhande snoepgoed, waarbij de chocoladeletter een hoofdrol kreeg toebedeeld.

Chocolade bestellen voor Sinterklaas.

Ook nu nog mag Sinterklaas zich verheugen in een grote schare aanhangers. Het is een feest waarbij mensen elkaar cadeaus geven als teken van vriendschap en liefde. Bedrijven bestellen chocoladeletters om hun personeel te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar. Leveranciers of trouwe klanten krijgen ook vaak een chocoladeletter thuis gestuurd als attentie. Ook uw vrienden of familie in het buitenland zullen deze echte Nederlandse traditie zeker waarderen.

De beste chocoladeletters bestellen online.

De beste chocoladeletters bestellen daar hoeft u echt de deur niet meer voor uit. Op het internet is minstens zoveel keuze als bij u in de winkelstraat. Letters van chocolade zijn bij vrijwel iedere snoepwinkel te koop. De prijzen variëren van heel goedkoop tot stevig aan de prijs. Waar zit het verschil dan in, zijn de duurdere soms lekkerder?

Wat zij de beste chocoladeletters?

Over smaak valt niet te twisten, dat geldt ook voor chocoladeletters. Waaraan meet je dan af of je de beste chocoladeletters te pakken hebt? Misschien is die letter van €2,- wel net zo lekker als die van €12,50. Dan komt er nog bij dat de verschillen in gewicht ook groot zijn. Soms koopt de Sint een letter van 200 gram voor hetzelfde bedrag waar je bij een ander maar 75 gram krijgt. Dat verschil moet toch ook ergens in zitten?

Waar zijn die geweldige chocoladeletters van gemaakt?

Chocolade is er in heel veel verschillende kwaliteiten. Het gehalte cacao verschilt per soort van nog geen 15 % tot bijna 75%. Er zijn nog altijd Sinterklaas letters te koop die onder de noemer cacaofantasie vallen. Het lijkt chocolade, maar dat is het dus niet. Ook is er nog de zogenaamde RAW chocolade. Die is heel puur maar meestal niet erg geschikt om lekkere chocoladeletters van te maken.

Alles boven de 70% cacao is heel goed bruikbaar in de keuken bij het koken. Voor toppings en dergelijke, maar dus niet voor chocoladeletters. Vaak worden bij goedkope chocoladeletters plantaardige vetten gebruikt in plaats van cacaoboter. Cacaoboter is namelijk het duurste bestanddeel van chocolade, en wordt in goedkope chocolade vaak om deze reden vervangen.

Fairtrade chocoladeletters.

de beste chocoladeletters van CallebautFairtrade chocolade is hetzelfde als slaafvrije chocolade. De cacaoboeren hebben een eerlijke prijs voor hun product gehad, wat hen in staat stelt om een betere levensstandaard in stand te houden.

Zo kunnen zij hun kinderen naar school sturen voor onderwijs en een betere toekomst. De afnemer van de cacaobonen is vaak een grote producent zoals bijvoorbeeld Callebaut. Zij maken daar de grondstoffen voor uw chocolade producten van. Lees hier meer over fairtrade chocolade.

Biologische chocolade geeft de beste chocoladeletters.

Net als bij wijn zijn de omstandigheden waaronder cacao verbouwd wordt ook heel belangrijk voor de kwaliteit van het product. Natuurlijk is de hoeveelheid zon ook erg belangrijk, maar meer nog hoe de grond behandeld wordt en welke meststoffen er worden gebruikt. Welke bestrijdingsmiddelen een cacaoboer wel of niet gebruikt is ook voor de smaak en kwaliteit van uw chocoladeletter erg belangrijk.

Biologische chocolade is afkomstig van cacaoplantages waar dit hele proces voortdurend gemonitord wordt door de afnemers en de cacaoboeren zelf. Samen maken ze de regels op waaraan de manier van produceren moet voldoen voor het beste resultaat.

De lekkerste chocoladeletters zijn fairtrade en biologisch.

Als u chocoladeletters koopt van fairtrade biologische chocolade dan weet u dat u het neusje van de zalm te pakken heeft. Eerlijke chocolade voor een goede prijs, die geen slechte voetafdruk achterlaat op deze aarde. Voor u het beste en allerlekkerste, en daardoor belast u onze planeet ook nog eens zo min mogelijk.

Hierdoor hebben niet alleen de cacaoboeren een betere toekomst voor zich maar ook uw eigen kinderen en de generaties die daarna komen. Dat is goed om te weten, en om te proeven. Met elke hap die u neemt van de beste chocoladeletter proeft u het. Eerlijke, heerlijke chocolade, voortgebracht door moeder natuur, en met liefde en zorg voor u gemaakt.