Chocolade ValentijnChocolade Valentijn, ze horen bij elkaar.

Op 14 februari mag je dan eindelijk je hart laten spreken. Maar hoe doe je dat? Hoe laat je aan je stille liefde weten dat je er elke dag aan denkt? Valentijnsdag is de dag om eens goed uit te pakken. Dat kan heel goed met chocolade! In de oudheid veroverde Casanova de harten van zijn vrouwen al met chocolade. Van chocolade wordt je gelukkiger, dus positiever. Dat betekent ook dat je met een chocolade Valentijn cadeau bij je geliefde in een heel goed licht komt te staan. Daarom is het belangrijk om met iets aparts aan te komen. Iets wat je niet elke dag doet.

Bestel een origineel Valentijn chocolade cadeau om bij je liefste te laten bezorgen. Onze chocoladeshop staat vol met (h)eerlijke ideeën om je op weg te helpen. Er is een ruime keuze uit chocolade producten speciaal voor Valentijn. Waar ook nog eens een eigen tekst op kan worden gedecoreerd. Kijk maar eens naar:

Allemaal ideeën om als chocolade Valentijn te laten bezorgen. Wij leveren in heel Nederland. Via Postnl wordt je chocolade de volgende dag al bij je Valentijn afgeleverd. Heel gemakkelijk!

Het is heel eenvoudig om een eigen tekst aan je Valentijn cadeau toe te voegen.

Hoe bestel je chocolade Valentijn?

Alle producten in onze chocoladewinkel zijn vers bereid. Elke dag speciaal voor je gemaakt van de beste kwaliteit Biolands Biologische Fairtrade chocolade. Kies in de webshop welke cadeau je wilt bestellen. Maak een keuze uit de soorten chocolade. Kies het formaat wat je verzenden wilt en vul in het vakje de gewenste tekst in. Je kunt meerdere producten tegelijkertijd bestellen. Klik dan naast het nummer en vul het aantal in dat je wilt bestellen. Klik op de knop ‘in winkelmand’. De bestelling staat nu klaar voor betaling. Als je een kortingsbon hebt van een eerdere bestelling kunt je hier de code invoeren. Door op de knop ‘doorgaan met afrekenen te klikken kun je jouw bestelling afrekenen met IDEAL, Paypal of vooruitbetaling.

Chocolade Valentijn  verzenden.

Omdat chocolade het lekkerst is als het heel aankomt wordt uw bestelling met pakketpost verzonden. Postnl draagt zorg voor een snelle levering zodat u uw chocolade de volgende dag al thuis heeft bezorgd.

Vandaag gemakkelijk online besteld, morgen thuisbezorgd!

 

Pure Chocolade Gezond

Is pure chocolade gezond?

1. Chocolade is rijk aan antioxidanten.

Onbewerkte chocolade is rijk aan verschillende soorten antioxidanten en bestaat voor maar liefst 10% uit gezonde flavanoïden. De ORAC-waarde (het vermogen om vrije radicalen op te vangen) van pure chocolade is dan ook een indrukwekkende 13.120 en rauwe, onverhitte chocolade heeft zelfs een ORAC-waarde van 28.000!

Dus zelfs een klein blokje rauwe chocolade van 10 gram heeft alsnog een hogere waarde dan een bakje bosbessen (2600) of een sinaasappel (1500). De antioxidanten in chocolade helpen je lichaam te beschermen tegen hart- en vaatziekten en kanker. Een mooie aanvulling op je dagelijkse twee ons groenten en twee stuks fruit dus!

(Laat melkchocolade maar liever staan. Melk vermindert de antioxidantwerking en bovendien zit melkchocolade vaak boordevol suiker.)

2. Chocolade is een feel good-drug.

Chocolade bevat verschillende stofjes die een oppeppend en oppeurend effect hebben, zoals:

Tryptofaan: Een aminozuur dat nodig is voor de aanmaak van serotonine, een neurotransmitter die een positief effect heeft op je emoties, eetlust, slaap en de pijnervaring.

Anandamide: Een woord dat afgeleid is van het Sanskriet ‘ananda’ of gelukzaligheid. Deze stof lijkt erg op THC uit marihuana. Beide stoffen stimuleren de vrijlating van dopamine in de hersenen en als klap op de vuurpijl bevat chocolade ook nog ondersteunende stofjes die de reguliere afbraak van anandamide vertragen.

Phenylethylamine: Dit wordt ook wel de ‘chocolade-amfetamine’ genoemd en zorgt ervoor dat je stemming verbetert, je je minder depressief voelt en je alerter en opgewekt voelt. Ook verhoogt het je hartslag, net als wanneer je verliefd bent, waardoor het ook wel de ‘liefdesdrug’ wordt genoemd.

Theobromine: Deze stof beïnvloedt het zenuwstelsel en geeft zowel lichaam als geest een ontspannen gevoel. Tegelijkertijd heeft het een licht stimulerend effect dat vergelijkbaar is met cafeïne.

Chocolade geeft je dus meer energie, vermindert stress en verbetert je stemming. Kortom: je voelt je er goed door!

3. Chocolade helpt je afvallen.

Ja, het staat er echt: chocolade – die beruchte dikmaker – helpt je af te vallen. De truc hier is om elke ochtend een klein blokje pure (liefst rauwe) chocolade te eten.

Dankzij de bovengenoemde stofjes vermindert dat je eetlust en voel je je lekkerder in je vel en chocolade bevat ook nog eens vezels en gezonde vetten.

Bovendien heb je dan meteen je chocoladefix voor die dag al gehad. Door zo gecontroleerd en gematigd te genieten hoef je minder geestelijke inspanning te leveren om jezelf de rest van de dag te beheersen.

Kortom: elke dag een klein stukje chocolade is goed voor je en erg lekker! Eet niet meer chocolade, maar vaker.

Ga voor pure chocolade of voor optimale gezondheidsvoordelen pure rauwe chocolade. Echte diehards kunnen ook raw cocoa nibs proberen. Dan heb je écht pure chocolade, waar niks anders aan is toegevoegd.