Inhoud

Zelf iets lekkers van chocolade maken?

Zelf chocolade maken?
Hoe maakt u zelf chocolade om uw toetjes te bekronen met een heerlijke topping of om lekker creatief aan de gang te gaan? Het is verrassend leuk om zelf een chocolade hart, chocoladeletters of bonbons te maken.

Onze chocolade gallets zijn daar bij uitstek geschikt voor. We bespreken twee manieren om chocolade te smelten:

1.Chocolade smelten met het warmwaterbad (au bain-marie)

chocolade makenWil je zelf chocolade maken dan heb je echt niet veel nodig. Je kunt speciale au bain-marie pannen kopen, maar met een gewone, niet te lage pan met heet water en een daarin passende metalen hittebestendige kom of een tweede pan, werkt het net zo goed. Zorg dat de bodem van de kom of pan niet de bodem van de pan met water raakt, anders is de warmte overdracht te snel.

Zorg dat het water in de onderste pan heet is maar niet kookt. Giet de hoeveelheid gallets in de hittebestendige kom of pan. Blijf regelmatig in de massa roeren. Pure chocolade is het meest hitte bestendig. De melk en witte chocolade gallets smelten zeer makkelijk, let dus op dat er goed geroerd wordt anders brand de chocolade aan.

2. Chocolade maken in de magnetron

Doe de chocolade gallets in een magnetronbestendige schaal en plaats deze in de magnetron. Verhit gedurende 30 seconden en roer dan de massa goed om. Verhit nogmaals gedurende 30 seconden en weer roeren.

Blijf dit herhalen tot de gallets helemaal gesmolten zijn. Ga niet de 30 seconden vervangen door een langere verhittingsduur. Het is belangrijk dat er elke 30 seconden geroerd wordt. Chocolade behoud namelijk zijn vorm totdat er is geroerd.

Voor het koken met chocolade is een speciale chocolade te verkrijgen met minstens 70% cacao.