Chocolade Fairtrade

Chocolade: het verhaal begint bij een goede boom

Aan de basis van biologische chocolade Fairtrade staan goed verzorgde cacaobomen. Kleine boeren halen daar prima cacaobonen vanaf. Die oogst stelt hen in staat om een eerlijk bestaan te leiden.

Rijke smaak

Bestel-chocolade.nl werkt met chocolade die afkomstig is van duurzaam geteelde cacaobonen. De boeren ontvangen daarvoor een goede prijs. Een uniek fermentatieproces, ontwikkeld door chocoladeproducent Barry Callebaut, geeft de cacaobonen direct na de oogst een uitzonderlijk rijke smaak.

Chocolade Fairtrade

De boeren zien dat hun bonen van een prima kwaliteit zijn. Zij voelen zich gewaardeerd door de eerlijke prijs die zij krijgen. Met dit Fairtrade product maken wij in Nederland met liefde heerlijke chocolade. Het boeiende resultaat ervan vindt u in onze webshop.

Chocolade uit Tanzania

Eerlijke chocolade van topkwaliteit is als een grand cru onder de wijnen. Je proeft direct het verschil. Het verhaal van onze chocolade begint bij de coöperatie Biolands in Tanzania.

Goede oogsten

Biolands geeft de aangesloten boeren de kennis en begeleiding om hun bomen zo goed mogelijk te verzorgen. Daardoor kunnen zij jaar in jaar uit cacaobonen oogsten van een uitstekende kwaliteit. De boeren zijn zo verzekerd van een inkomen. De plantages van de Biolandsboeren ademen respect voor de natuur. Biolands begeleidt de boeren en maakt onderwijs voor hun kinderen mogelijk.

Heerlijke geur, prima smaak

De cacaobonen worden bij Biolands op een innovatieve wijze gefermenteerd. Dat haalt het beste in de boon naar boven. Nadat zij zijn gedroogd, worden de bonen verscheept naar Nederland. Dan al hebben zij een heerlijke geur en een prima smaak. Chocoladeproducent Barry Callebaut maakt van de cacaobonen chocolade. Het eindproduct is van een topkwaliteit. U vindt het in onze webshop.

Chocolade fairtrade is Biologisch zuiver.

Als u op zoek bent naar heerlijke chocolade met een extra garantie van biologische zuiverheid, moet u zeker het biologische gamma van Callebaut eens proberen. Het bestaat uit verrukkelijke chocolades die geproduceerd zijn met cacaobonen, melk en suiker, afkomstig van de biologische landbouw. Zij voldoen aan de strenge voorschriften en zijn door de officiële organisaties gecertificeerd. Deze unieke chocolades bekoren iedereen die een gewetensvolle keuze maakt en wil genieten van een pure en natuurlijke sensatie. De biologische chocolades van Callebaut bevatten het al beste van de natuur.

Consumenten verwachten steeds meer transparantie en authenciteit. Ze willen weten waar hun voeding vandaan komt en het verhaal dat er achter zit kennen. Het is tegenwoordig zelfs zo dat één op twee consumenten er zeker van wil zijn dat de oorsprong en het productieproces van wat hij koopt beantwoordt aan groene, eerlijke en ethisch verantwoorde normen.

Kies daarom voor Callebaut® Finest Belgian Chocolate. Het is een geweldige keuze. Naast zijn ongeëvenaarde smaak en kunnen wij u ook duurzaamheid garanderen. Uw chocolade aankoop biedt directe steun aan de cacaoboeren en aan duurzaamheid van de cacaoteelt.

 

 

chocolade fairtrade