Inhoud

Fairtrade Chocolade, wat is dat?

Callebaut chocolade calletsCallebaut Chocolade: het verhaal begint dus bij een goede boom.
Aan de basis van biologische Fairtrade chocolade staan goed verzorgde cacaobomen. Daar halen kleine boeren halen prima cacaobonen vanaf.

Door die oogst worden zij in staat gesteld om een eerlijk bestaan te leiden. Omdat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun goede product.

Rijke smaak.
Bestel Chocolade werkt alleen met Callebaut chocolade die afkomstig is van duurzaam geteelde cacaobonen. De boeren ontvangen daarvoor een goede eerlijke prijs. Dankzij een uniek fermentatieproces, ontwikkeld door chocoladeproducent Callebaut, hebben de cacaobonen direct na de oogst een uitzonderlijk rijke smaak.

Fairtrade Callebaut chocolade.

Omdat de boeren zien en merken dat hun bonen van een prima kwaliteit zijn. Zij voelen zich gewaardeerd door de eerlijke prijs die zij krijgen. Met dit Fairtrade product maken wij in Nederland met liefde heerlijke chocolade. Het boeiende resultaat ervan vindt u in onze webshop.

Chocolade uit Tanzania.
Eerlijke chocolade van topkwaliteit is als een grand cru onder de wijnen. Je proeft direct het verschil. Omdat er helaas al zoveel slechte soorten zijn. Het verhaal van onze chocolade begint bij de coƶperatie Biolands in Tanzania.

Goede oogsten.

Biolands geeft de aangesloten boeren de kennis en begeleiding om hun bomen zo goed mogelijk te verzorgen. Daardoor kunnen zij jaar in jaar uit cacaobonen oogsten van een uitstekende kwaliteit. De boeren zijn zo verzekerd van een inkomen.

De plantages van de Biolandsboeren ademen respect voor de natuur. Biolands begeleidt de boeren en maakt onderwijs voor hun kinderen mogelijk.

Heerlijke geur, prima smaak.
De cacaobonen worden bij Biolands dus op een innovatieve wijze gefermenteerd. Dat haalt het beste in de boon naar boven. Nadat zij zijn gedroogd, worden de bonen verscheept naar Nederland. Dan al hebben zij een heerlijke geur en een prima smaak.

Chocoladeproducent Barry Callebaut maakt van de cacaobonen chocolade. Daardoor is het eindproduct van een topkwaliteit. U vindt het in onze webshop.

callebeaut chocolade