Is er onbetaalbare chocolade?

Wie houdt er nou eigenlijk niet van chocolade? Soms koop je een reep in de supermarkt, soms misschien eens naar een echte chocoladewinkel. Je weet natuurlijk dat er verschil zit tussen fabrieksmatig en het echte chocolatier werk. Er zijn zoveel verschillende soorten chocolade. Daardoor is er voor iedereen wel een favoriet. Stel nou dat je geld genoeg had, wat zou je dan allemaal kunnen kopen op chocoladegebied?  Een merk wat misschien helemaal niet in Nederland geleverd wordt of misschien wel iets heel extravagant?

Er bestaat ook zoiets als exclusieve chocolade. De duurste chocolade merken ter aarde zijn helaas niet voor elke portemonnee weggelegd. Maar we kunnen wel altijd even dromen van chocoladeletters van Godiva..

Een selectie uit de duurste chocolade ter wereld.

  1. Richart – €180 per kilogram.

Gemaakt in Frankrijk. Deze chocolade bestaat voor 70% uit de Criollo cacao afkomstig uit Venezuela. Andere toegevoegde bestanddelen zijn bramen, amandelen, aardbeien en exotische vruchten.

  1. Godiva G – €260 per kilogram.godiva

Deze exclusieve chocolade bestaat uit 100% cacaoboter, Tasmaanse honing en Mexicaanse chocolade waar peper in verwerkt is. Afkomstig van het beroemde Belgische Godiva die het haar “G”collectie noemt.

  1. Delafee – €1340 per kilogram.

Dit is een gouden keuze. Elk stukje chocola is bestrooid met 24 karaats goud. Daardoor zal het wel heel prachtig glimmende chocolade zijn. Toegevoegd worden kokosnootolie, amandelen, vanille, cacaoboter en hazelnoten. Een perfecte chocolade voor wie alleen het beste goed genoeg is. En ook voor de liefhebbers van glimmers.

  1. Noka – €1380 voor een kilogram.

Door hun cacao plantages in Trinidad, Venezuela, Ivoorkust en Ecuador is Noka de beste pure chocolade ter wereld. Heel bijzonder is dat er geen andere smaakstoffen of aroma’s aan deze chocolade zijn toegevoegd. Een 100% originele en  authentieke smaak dus.  Zeker eens proeven als u de kans krijgt.

  1. Chocopologie – €4000 euro voor een kilogramduurste chocolade

Chocopologie is een hele dure chocolade.

Fritz Knipschildt, een uit Denemarken afkomstige Amerikaan maakt in Conneticut daarmee zijn dromen waar. Deze chocolade wordt een hele dag lang (24 uur) ondergedompeld in pure truffel en vanille olie. Het bestaat voor 70% uit Valrhona chocolade. Ook een hele bekende naam op het gebied van chocolade.

De duurste chocolade ter wereld.

to'ak de duurste chocolade ter wereld

Chocoladeliefhebbers watertanden vast bij het zien van deze foto en voor velen onder ons zal het ook daar bij blijven. De reep van chocolademerk To’ak is met een prijs van 230 euro de duurste ter wereld.

De makers selecteren zeldzame cacaobonen uit Ecuador met de hand om deze reep, die 85 procent pure cacao bevat, samen te stellen. Daarna volgt een ambachtelijk productieproces dat in totaal 36 stappen omvat. Als afwerking wordt er in het midden van de reep een volledige cacaoboon tussen de 7 en 8 milimeter geplaatst. Ondanks de enorm hoge prijs krijg je niet veel chocolade voor je geld. De reep, waarvan er op het moment van schrijven nog maar 186 meer verkrijgbaar zijn, weegt slechts 42,5 gram.

Wie de lekkernij bestelt, krijgt een luxueus pakket toegestuurd met houten tangetjes. Het wordt warm aanbevolen om de reep ertussen te nemen om het aroma van de reep optimaal op te snuiven.

Mocht je dus ooit nog eens de jackpot winnen dan weet je wat je met je geld kunt doen als je een echte Liefhebber van Lekkers bent. Voor de mider bedeelden is er altijd bijvoorbeeld ons chocolade hart om van te genieten.