Wat komt er bij kijken als je chocolade vervoeren wilt?

chocolade vervoeren

Stel je wilt chocolade vervoeren, wat zijn dan de voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen? Een en ander is afhankelijk van de temperatuur. Stel dat het vriest dan is er in principe niets aan de hand. Omdat chocolade veel hebben kan qua koude is het juist een goede bescherming.

Zorg dat de verpakking wel goed afsluit, dat voorkomt dat de chocolade nat wordt van het condens. Dat geeft later een witte uitslag wat niet veel kwaad kan maar het ziet er niet lekker uit. Wat er gebeurt is dat de waterdruppels een verbinding aangaan met de chocola.

Chocolade vervoeren als het warm is is een heel ander verhaal. Doordat de smelttemperatuur van chocola rond de 25 graden ligt is er altijd kans op teveel warmte. Als er even wat zonlicht naar binnen valt kan het al gebeurt zijn. Een stuk chocolade meenemen is dan een serieuze zaak. Het handigst is een koelbox om de chocolade in te vervoeren. Als je van plan bent om ook wat drinken mee te nemen kun je de flesjes of blikjes gebruiken als koelmiddel. Natuurlijk kun je ook de koelelementen in de vriezer leggen en die de volgende dag gebruiken. Die zijn daar tenslotte voor bedoeld.

Koel houden

Koel houden is het devies. Hoe langer je onderweg bent hoe belangrijker is het om een thermometer mee te nemen. Dan kun je onderweg de temperatuur in de gaten houden. Als het nodig is dan is er snel een koel blikje van een pompstation gevonden om de temperatuur laag te houden. Bij aankomst gelijk de chocola in de koelkast bewaren.

Mocht je toch gesmolten stukken hebben dan kun je die ook weer laten stollen in de koelkast maar de smaak zal zeker niet optimaal zijn. Dat komt doordat de structuur niet meer hetzelfde is. Chocolade heeft een juiste temperatuur nodig om verwerkt te worden. doe je dat niet dan komt de suiker vaak bovendrijven en wordt het brokkelig of taai.

Een van de redenen waarom wij geen chocolade leveren in het buitenland is dat je nooit zeker weet wat er onderweg allemaal gebeurd. Het kan hier heel koud zijn, maar terwijl je de chocolade transporteert kan het wel erg warm zijn in Spanje bv. Daar komt nog bij dat er vaak overgeladen wordt bij buitenlandse bestemmingen. Dat is niet erg prettig voor als je chocolade wilt vervoeren. Zelfs niet als het goed verpakt is. Beter een goed stuk chocolade verzonden met zekerheid van heel en juist aankomen dan de gok gewaagd.

Veel plezier met chocolade vervoeren en eet smakelijk.

Op zoek naar lekkere chocolade?