Welke eerlijke Fairtrade chocolade gebruiken wij?

Chocolade begint bij een goede boom

Wij gebruiken de biologische Fairtrade chocolade’s van Callebaut. Omdat deze u pure verwennerij en authenticiteit in elke zin bieden.

Aan de basis van eerlijke biologische cacao staan goed verzorgde cacaobomen.  De kleine boeren halen daar alleen de beste cacaobonen vanaf. Door die bonenoogst zijn zij dus in staat om een slaafvrij eerlijk bestaan te leiden.

Rijke smaak

Bestel-Chocolade.nl gebruikt chocolade afkomstig van duurzaam geteelde cacaobonen. De boeren ontvangen in ruil daarvoor een goede eerlijke prijs. Chocoladeproducent Callebaut geeft de bonen direct na het plukken een uniek fermentatieproces. Dat zorgt dat zij een uitzonderlijk rijke smaak krijgen.

Fairtrade is eerlijk handelen

De bonen worden van de boeren gekocht voor een eerlijke prijs voor de prima kwaliteit die zij bieden. Zij voelen zich gewaardeerd door de eerlijke prijs die zij voor hun product krijgen. Met dit Fairtrade product maakt Bestel-Chocolade.nl in Nederland met liefde heerlijke chocolade. Het geweldige resultaat vindt u in onze chocoladewinkel. Wij maken daar heerlijke producten van zoals een chocolade hart met tekst of chocolade telegram.

Chocolade helemaal uit Tanzania

Eerlijke chocolade van topkwaliteit is als een grand cru onder de wijnen. Je proeft het verschil direct. Bij de coöperatie Biolands in Tanzania begint het verhaal van onze chocolade.

Beste oogsten

Biolands zorgt er voor dat de aangesloten boeren kennis en begeleiding krijgen. Zo leren zij om hun bomen zo goed mogelijk te verzorgen. Daardoor oogsten zij jaar in jaar uit cacaobonen van uitstekende kwaliteit. Zo zijn de boeren verzekerd van een inkomen. De plantages van de aangesloten boeren ademen daardoor respect voor de natuur. Biolands begeleidt de boeren en maakt voor hun kinderen onderwijs mogelijk.

Heerlijke geur, fantastische smaak

Bij Biolands worden de cacaobonen op een bijzondere manier gefermenteerd. Dat haalt het beste in elke boon naar boven. De bonen worden verscheept naar Nederland nadat zij gedroogd zijn. Ze hebben dan al een heerlijke geur en een geweldige smaak. Callebaut maakt dus van deze cacaobonen de lekkerste chocolade. Daarom is het eindproduct van topkwaliteit. U vindt het in onze chocolade webshop.

 

Chocolade met tekst bestellen.

Chocolade met tekst is verrassend.

Chocolade met tekstChocolade met tekst bestellen biedt de gelegenheid om iemand met een persoonlijke chocolade felicitatie te verrassen. Niets is leuker dan een geschenk te ontvangen met een persoonlijke tekst. Met chocolade letters kunt u een zin vormen tijdens Sinterklaas. Maar ook is het mogelijk om een wens of felicitatie op uw bestelling te laten decoreren.

Kijk eens naar een chocolade hart of telegram met tekst. Een heerlijk geschenk dat met de persoonlijke boodschap nog unieker wordt. De kracht van woorden is vaak onderschat, maar een goed gekozen tekst kan iemand diep in het hart raken. Zo wordt uw chocolade geschenk persoonlijk. Steeds vaker worden vrienden, familie, collega’s en relatie’s op deze ludieke en lekkere manier verwend. Wat een heerlijke manier om iemand te verrassen toch?

Uw persoonlijke boodschap op chocolade.

Maak uw persoonlijke chocolade tekst. In het daarvoor bedoelde vakje voert u de gewenste boodschap in. De letters, leestekens, cijfers en symbolen worden door onze chocolatiers handmatig op uw bestelling aangebracht. Zo ontstaat chocolade met tekst. Dé manier om uw bestelling helemaal af te stemmen op de ontvanger.

Chocolade met tekst bestellen voor elke dag en moment!

Chocolade kan ingezet worden voor alle momenten. Het is het perfecte geschenk voor een verjaardag, jubileum, huwelijk of gewoon om te bedanken. U kunt de boodschap geheel afstemmen op de gelegenheid. Voor speciale momenten zoals Valentijnsdag, Pasen, Sinterklaas en Kerstmis hebben wij seizoensgebonden producten.

Bezoek onze chocolade winkel voor inspiratie.

Om het makkelijk te maken hebben wij voor verschillende gelegenheden een aantal voorbeeld teksten gegeven. Zoals bijvoorbeeld Abraham/ Sarah, liefde, examens, geboorte, excuses, Vader- en Moederdag en beterschap. Voor de zakelijke markt vindt u speciale producten  voor momenten zoals bijvoorbeeld Secretaresse dag, Kerst en Nieuwjaar. Laat ook uw chocolade bezorgen.

Ambachtelijke chocolade

Ambachtelijke chocolade

De kunst van ambachtelijke chocolade.

De chocolatiers van Bestel-Chocolade zijn echte vakmensen, helemaal gek van de kunst van ambachtelijke chocolade maken. Een kunst is het zeker om de mooiste ambachtelijk chocolade producten creëren. Er is toewijding en vakmanschap voor nodig om bijzondere dingen met chocolade te kunnen doen. Om bijzondere vormen te scheppen met dit breekbare product.

Tegenwoordig wordt steeds meer voedsel fabrieksmatig geproduceerd. Wij kiezen er bewust voor om handgemaakte ambachtelijke chocolade producten te vervaardigen die gemaakt zijn van eerlijke natuurlijke grondstoffen. Ingekocht voor een faire prijs zodat de cacaoplanter ook plezier van zijn werk en inzet heeft. In onze chocolade proeft u die toewijding en aandacht voor chocolade dan ook terug. 

Speciale chocolade?

Speciale chocolade wensen? Wilt u graag een eigen ontwerp of een door u uitgekozen doos voor uw bonbons? Wij zijn in staat om vrijwel elke wens in vervulling te laten gaan. De mogelijkheden om uw bestelling naar uw wensen aan te passen is één van onze sterke kanten. Doordat wij flexibel zijn en elke bestelling op maat maken is het geheel naar believen aan te passen. Ook bij kleinere hoeveelheden is aanpassing mogelijk.

Omdat wij graag de beste kwaliteit en een uniek product leveren is het raadzaam om ruim van tevoren uw wensen kenbaar te maken, zodat u op alle gebieden krijgt wat u wilt.

Uw eigen ontwerp of idee in chocolade?

Chocolade op maat is mogelijk vanaf €13,50 per stuk voor circa 220 gram chocolade.

NEEM CONTACT MET ONS OP EN ZIE WAT WIJ SAMEN MOGELIJK KUNNEN MAKEN!

Ambachtelijke handgemaakte bonbons.

Bestel-Chocolade heeft een ruime keuze aan bonbons. Het assortiment bevat zowel volledig handgemaakte als met de hand gegoten bonbons. De vullingen variëren van traditioneel, zoals praline en karamel, tot uitdagender smaken als peper aardbei en pistachenootjes gekonfijt in honing met rozemarijn en gefrituurd in cacaoboter. Bij de eerste hap worden al uw smaakpapillen al wakker.

Alles gemaakt van gecertificeerde fairtrade chocolade uit Tanzania. Al onze producten worden in Nederland en ook in België thuis bezorgd.

Bekijk onze handgemaakte producten, zoals het chocolade telegram of de chocoladeletters.

 

Voor uw heerlijke chocolade gaan we ver.

Voor uw heerlijke chocolade gaan we ver.

Tanzania Biolands chocolade.eerlijke chocolade

Wij maken niet alleen graag heerlijke chocolade producten maar ook proberen we dat te doen op een manier die voor mens en milieu duurzaam is. Dat is niet alleen voor u maar ook voor de cacaoboeren in Tanzania. Zo dragen wij bij aan de duurzame ontwikkeling en aan een betere kwaliteit van leven voor de cacaoboeren.

De cacao van Biolands uit Tanzania is heel bijzonder. De cacaoboeren daar verzorgen hun cacaoplantages zoals nergens anders ter wereld. Alles wordt 100% bio gedaan. Hun cacao is daardoor van de zuiverste kwaliteit. Dat proef je ook terug in de chocolade. De smaak is puur natuur en heeft een bijzonder mooi gevarieerd smaakpallet. De intensiteit is ongeëvenaard met een geweldige fruitigheid.

Eerlijke en heerlijke chocolade, ook in de cacaoprijs.

heerlijke chocoladeDe Biolands cacaoboeren krijgen een eerlijke, goede prijs voor hun cacao. Daardoor kunnen zij hun product op een duurzame manier telen. En ondertussen bouwen zij voor zichzelf en hun familie aan een betere levenskwaliteit. Ook begeleidt het Biolands project de lokale cacaoboeren om hoogkwalitatieve cacao op duurzame wijze te kweken.

Ze worden opgeleid in de cacaoteelt en krijgen de benodigde materialen ter beschikking gesteld. Gedurende het hele proces worden ze door Biolands begeleid. Ook worden inmiddels 21.000 boeren voorzien van onderwijs en medische zorg. Zo genieten u en wij van eerlijke producten: van lekkers dat met respect voor mens en natuur is gemaakt.

Door chocolade bij ons te kopen, geniet u van chocolade gemaakt van één van de beste cacao die in Afrika wordt geteeld. En helpt u rechtstreeks mee aan de duurzame ontwikkeling van de cacaoteelt daar. En aan een betere kwaliteit van leven voor de cacaoboeren in Afrika. Zo wordt genieten van heerlijke chocolade ook eerlijk genieten. Chocolade van de beste kwaliteit voor een faire prijs, voor u en voor Tanzania.

Van deze geweldige grondstoffen maken wij heerlijke producten zoals bijvoorbeeld een chocolade telegram met tekst en natuurlijk kunt u ook chocoladeletters bestellen van biologische chocolade. 

 

Waar chocolade vandaan komt?

Wie houdt er nou niet van chocolade?

Een lekker stuk wit, melk of pure chocolade. Allemaal even lekker. Maar weet u waar chocolade vandaan komt?

Voor het maken van chocolade heb je cacao nodig. Cacao is een natuurlijke grondstof. Dit groeit in de vorm van cacaobonen aan een boom.

De cacaobomen waar chocolade vandaan komt.

waar chocolade vandaan komtDe cacaoboom groeit in landen met een warm tropisch klimaat. Vooral in de landen die rondom de evenaar liggen zoals Zuid-Amerika, West-Afrika, en waar een hoge luchtvochtigheid met temperaturen tussen de 20°C en 35°C heerst. De cacaoboom staat niet graag in de volle zon en houdt van vochtige omstandigheden. Harde wind is ook niet goed voor cacaobomen. Daarom wordt de cacaoboom geplant op plaatsen waar hij hier tegen beschermd wordt. Zoals bijvoorbeeld aan de voet van een grote bananenboom, daar kan hij wel 15 meter hoog worden! Om het oogsten makkelijk te maken laat men de boom op plantages niet hoger dan zo’n vier meter hoog worden.

De cacaoboom krijgt wit/roze bloemen en groeit het hele jaar door. De bloemen kunnen na een paar jaar groeien tot een vrucht. Deze vrucht bevat de zaden of cacaobonen die uiteindelijk verwerkt worden tot cacao.

Van boon tot cacaopoeder.

De cacaoboon wordt in een aantal processen verwerkt tot poeder.

Het gistingsproces.

Nadat de vruchten zijn volgroeid begint men met het plukken van de vruchten. Meestal d.m.v. het gebruik van een kapmes. De vrucht kan nu  voorzichtig worden open gesneden en de bonen, die in een witte pulp liggen, kunnen worden geoogst. Dit wordt met de hand gedaan. Dan legt men de bonen in grote hopen onder bananenbladeren of in een grote mand zodat het gistingsproces kan beginnen. De bonen krijgen zo hun roodbruine kleur door de hitte die ontstaat tijdens het gistingsproces.

Het drogen van de cacaobonen.

Na het gistingsproces worden de bonen door de cacaoboeren gedroogd in de zon op een harde ondergrond. Het is de bedoeling dat het vochtgehalte van de bonen wordt terug gebracht tot 8 %. De grote industrieën maken gebruik van drogen door middel van warme lucht. Nu worden ze verpakt en verscheept naar de chocolade fabrieken om daar verder te worden verwerkt.

Het branden.

De cacaobonen worden gebrand om het vochtgehalte nog verder terug te brengen tot ongeveer 3%. Daarna worden de bonen gekoeld en gezeefd om resten van de peul te verwijderen. Daarna worden ze gemalen zodat er een gladde cacaomassa ontstaat.

Cacaomassa, poeder en cacaoboter.

De cacaomassa wordt nu gedroogd totdat er nog maar twee procent vocht in zit. Er ontstaat een massa met een poreuze sponzige structuur. Dit komt door de zwelling van het zetmeel. In deze massa zit 55% vet, de zogenaamde cacaoboter,  wat verwijdert wordt om een harde chocoladekoek over te houden. Deze chocoladekoek wordt vermalen of gesmolten en gebruikt voor de productie van uw chocolade.

Chocolade weetjes

Wist u dat…

Enkele chocolade weetjes die u nog niet kende:

chocolade in lippenbalsem wordt verwerkt en dat het uw lippen beschermd? chocolade weetjes oorkonde

u door chocolade te eten endorfine aanmaakt in uw hersenen? Dit stofje werkt als pijnremmer en tevens vermindert het stress.

u het risico op hart- en vaataandoeningen vermindert en u minder kans hebt op een beroerte als u regelmatig chocolade eet?

mannen door het regelmatig eten van chocolade een jaar langer leven?

het ontstaan van cacao en chocolade al bijna 4000 jaar begon?

chocolade antioxidanten bevat die helpen je tegen Alzheimer te beschermen door in te werken op je hersenen?

cacao vroeger een belangrijke rol speelde bij de Maya´s en de Azteken als betaalmiddel ?

chocolade ooit beschouwd werd als een verleiding van de duivel?

chocolade potentie verhogend werkt?

zelfs ladykiller Casanova chocolade gebruikte om vrouwen te verleiden?

chocolade je geheugen verbetert?

chocolade voor honden, katten en paarden dodelijk kan zijn?

Napoleon altijd chocolade at tijdens zijn veldtochten om  snel een energiestoot te krijgen?

chocolade aan boord van het ruimteschip Columbia in 1982 de ruimte in ging?

chocolade geven aan anderen een intieme vorm van communicatie is?

chocoladedrank in de 16e eeuw door dokters werd voorgeschreven als medicijn?

Als u nog meer chocolade weetjes wilt toevoegen reageer dan via het contact formulier. Wij zijn altijd op zoek naar nog meer chocolade weetjes. We zullen ze graag toevoegen.