De beste chocoladeletters bestellen kan online.

de beste chocoladeletters met hazelnootstukjesDe beste chocoladeletters bestellen daar hoeft u echt de deur niet meer voor uit. Op het internet is minstens zoveel keuze als bij u in de winkelstraat. Letters van chocolade zijn bij vrijwel iedere snoepwinkel te koop. De prijzen variëren van heel goedkoop tot stevig aan de prijs. Waar zit het verschil dan in, zijn de duurdere soms lekkerder?

Wat zij de beste chocoladeletters?

Over smaak valt niet te twisten, dat geldt ook voor chocoladeletters. Waaraan meet je dan af of je de beste chocoladeletters te pakken hebt? Misschien is die letter van €2,- wel net zo lekker als die van €12,50. Dan komt er nog bij dat de verschillen in gewicht ook groot zijn. Soms koopt de Sint een letter van 200 gram voor hetzelfde bedrag waar je bij een ander maar 75 gram krijgt. Dat verschil moet toch ook ergens in zitten?

Waar zijn de beste chocoladeletters van gemaakt?

Chocolade is er in heel veel verschillende kwaliteiten. Het gehalte cacao verschilt per soort van nog geen 15 % tot bijna 75%. Er zijn nog altijd Sinterklaas letters te koop die onder de noemer cacaofantasie vallen. Het lijkt chocolade maar het is het dus niet. Ook is er nog de zogenaamde RAW chocolade. Die is heel puur maar meestal niet erg geschikt om lekkere chocoladeletters van te maken. Alles boven de 70% cacao is heel goed bruikbaar in de keuken bij het koken. Voor toppings en dergelijke, maar dus niet voor chocoladeletters.

Fairtrade chocoladeletters.

de beste chocoladeletters van CallebautFairtrade chocolade is hetzelfde als slaafvrije chocolade. De cacaoboeren hebben een eerlijke prijs voor hun product gehad, wat hen in staat stelt om een betere levensstandaard in stand te houden. Zo kunnen zij hun kinderen naar school sturen voor onderwijs en een betere toekomst. De afnemer van de cacaobonen is vaak een grote producent zoals bijvoorbeeld Callebaut. Zij maken daar de grondstoffen voor uw chocolade producten van. Lees hier meer over fairtrade chocolade.

Biologische chocolade geeft de beste chocoladeletters.

Net als bij wijn zijn de omstandigheden waaronder cacao verbouwd wordt ook heel belangrijk voor de kwaliteit van het product. Natuurlijk is de hoeveelheid zon ook erg belangrijk, maar meer nog hoe de grond behandeld wordt en welke meststoffen er worden gebruikt. Welke bestrijdingsmiddelen een cacaoboer wel of niet gebruikt is ook voor de smaak en kwaliteit van uw chocoladeletter erg belangrijk. Biologische chocolade is afkomstig van cacaoplantages waar dit hele proces voortdurend gemonitord wordt door de afnemers en de cacaoboeren zelf. Samen maken ze de regels op waaraan de manier van produceren moet voldoen voor het beste resultaat.

De beste chocoladeletters zijn dus fairtrade en biologisch.

Als u chocoladeletters koopt van fairtrade biologische chocolade dan weet u dat u het neusje van de zalm te pakken heeft. Eerlijke chocolade voor een goede prijs, die geen slechte voetafdruk achterlaat op deze aarde. Voor u het beste en lekkerste, en daardoor belast u onze planeet zo min mogelijk. Dan hebben niet alleen de cacaoboeren een betere toekomst voor zich maar ook uw eigen kinderen en de generaties die daarna komen. Dat is goed om te weten, en om te proeven. Met elke hap die u neemt van de beste chocoladeletter proeft u het. Eerlijke, heerlijke chocolade, voortgebracht door moeder natuur, en met liefde en zorg voor u gemaakt.