Zelf chocolade smelten

Zelf chocolade smelten om uw toetjes te voorzien van een heerlijke topping? Of om zelf lekker creatief aan de gang te gaan?

Onze chocolade gallets zijn daar uitstekend voor geschikt. Chocolade smelten kan op twee manieren:

1.Chocolade au bain-marie smelten (met het warmwaterbad)

Er zijn speciale au bain-mariepannen te koop. Maar met een gewone, niet te lage pan met heet water en een daarin passende metalen hittebestendige kom, werkt het ook prima. Zorg dat de bodems van de  pan en kom elkaar niet raken. De warmte overdracht is dan te snel. Het water in de onderste pan moet heet zijn maar mag niet koken. Giet de benodigde hoeveelheid gallets in de hittebestendige kom. Blijf voortdurend in de kom roeren. Pure chocolade smelt het traagst. De andere chocolade gallets smelten heel makkelijk. Zorg dus dat er goed geroerd wordt om aanbranden van de chocolade te voorkomen.

  1. Magnetron

Smelt de gallets in een magnetronbestendige schaal in de magnetron.  Gedurende 30 seconden verhitten en daarna de massa goed omroeren. Nogmaals gedurende 30 seconden verhitten en weer roeren. Blijf herhalen tot alles helemaal gesmolten is. Niet langer dan 30 seconden verhitten. Het is namelijk belangrijk dat er na 30 seconden geroerd wordt. Chocolade behoud namelijk zijn vorm totdat er is geroerd.

Als u wilt koken met chocolade heeft u een speciale chocolade nodig met minstens 70% cacao.

Chocolade gallets vindt u in onze chocoladewinkel.